Ajankohtaista

Viimeisimmät Dazzlen vinkit, tapahtumat ja uutiset löydät myös facebooksivultamme!.
 • ’Hallitus-simulaatio 360: Kasvua kestävällä 360 arvonluonnilla!’ -tilaisuus tulossa 8.6.2021! Dazzlen ja Directors Institute of Finlandin (DIF) yhteinen tilaisuus on suunnattu DIFin jäsenistölle.
 • Mitä tekisimme, jos joutuisimme keksimään yrityksemme uudelleen? Missä liiketoiminnassa olisimme ja miksi? Miten kestävä 360 arvonluonti voi olla uudistumisessa hyödyksi? Lue lisää Suomen Strategisen Johtamisen seuran blogikirjoituksestammeTervetuloa kestävän 360 arvonluonnin ja innovoinnin aikakauteen!’
 • Dazzle toimi Glastonin integraatiokumppanina 2020! Lue 3-osainen blogikirjoitussarjamme yritysintegraatioihin ja case Glastoniin liittyen.
 • Dazzle ja DIF järjestivät hallitustyöläisille ja ylimmälle johdolle yhteisen ’Yritysten kestävä 360 arvonluonti ja innovointi’ -webinaarin 31.3.2020. Lue yhteenveto tilaisuudesta täältä!
 • Dazzle on Directors Institute of Finlandin (DIF) Hallitus ja innovaatiot -teemakumppani 2020! Tavoitteena on nostaa suomalaisten ja Suomessa toimivien yritysten hallitusten kestävää innovaatio-osaamista. Lisätietoa myöhemmin!
 • Kiitos kaikille asiakkaillemme vuodesta 2019!  Kiitos luottamuksesta, loistavasta yhteistyöstä ja sydäntä lämmittävistä palautteista: LSK, Konecranes, Kone, Nokian Renkaat, S-ryhmän osuuskaupat, Keuda, Ramirent, Omnia, Varia, Elo, KeuSote, StadinSote, Metso, Caverion, Apotti, PRO, Q-VIO, Tuolitalo, Motiva, DQ, HSL, Rinki, Järvenpään kaupunki ja muut.  Iso kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneillemme, erityisesti Leenamaija Otala, Leena Nousiainen, Kimmo Solla, Maritta Joki, FiBS ry, Specifique, Boardman Growth, SSJS ja DIF.
 • ’Purpose Finder + Kestävä 360 arvonluonti’ -PikkujouluTäslinki pidettiin ti 10.12.2019! Mahtava kiitos kaikille osallistujille aktiivisesta osallistumisesta ja hyvistä ideoista!
 • Vuosi 2019! Ennakointia, strategian yhteismuotoilua ja käytäntöönvientiä, yrityskulttuurin ja toimintatapojen uudistamista, itseohjautuvuutta, leania ja valmentavaa johtamista sekä ’Kestävä 360 arvonluonti’ – mallin jatkomuotoilua. Kaikkea tätä on yhdessä ihanien asiakkaittamme kanssa edistetty Dazzlessa syksyn 2019 aikana. Useimmissa asiakasprojekteissa on myös hyödynnetty Dazzlen dialogisia menetelmiä, alustoja ja pelejä, joilla saadaan vaikkapa koko henkilöstö ja sidosryhmät mukaan tulevaisuus- ja uudistumistyöhön.Kiitos luottamuksesta ja loistavasta yhteistyöstä LSK, Konecranes, Caverion, Apotti, Pro, S-Ryhmä, Nokian Renkaat, Elo, Stadin Sote, Keusote Järvenpään kaupunki ja Omnia, 
 • ’Kestävä 360 arvonluontimalli’ VIP Täslinki pidettiin ke 5.6.2019. Mahtava kiitos kaikille osallistujille! Täslinkissä yhteismuotoiltiin yritysten omistajien, hallitusten ja johtoryhmien käyttöön uudenlaista ’Kestävä 360-arvonluontimalli’ -tulevaisuustyökalua, joka auttaa älykkäästi yhdistämään asiakas-, sidosryhmä- ja omistajatarpeet, maailman haasteet sekä yrityksen tarkoituksen, elävän strategian, uudet liiketoimintamallit, (digi- ja tekoäly-)teknologian, yrityskulttuurin, brändin, uuden ajan johtamisen ja toimintamallit sekä ihmisten intohimoisen potentiaalin kestävää ja enemmän arvoa luovaksi kokonaisuudeksi.
 • ’Ketterä oppiminen – tärkein kilpailukykytekijä 4. teollisessa vallankumouksessa’ -Täslinki pidettiin ti 20.11.2018. Lämmin kiitos tähtivieraalleemme Leenamaija Otalalle ja kaikille osallistujille!
 • ’Uuden ajan asiakaskokemus’ -Täslinki pidettiin ke 13.6.2018! Mukana HSL ja Atea. Mahtava kiitos tähtivieraillemme ja kaikille osallistujille! Lue lisää Täslinkin oivalluksia blogikirjoituksesta: Oivalluksia ’Uuden ajan asiakaskokemus’ -Täslinkistämme! >
 • ’Uuden ajan strategiatyö ja Strackathon’ -Täslinki järjestettiin 14.12.2017. Iso kiitos osallistujille sekä vierailevalle tähdellemme Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymän Ilmari Mäkiselle.
 • Dazzle järjesti yhdessä HSL:n kanssa Suomen ensimmäisen #Strackathon-tilaisuuden! HSL-Strackathoniin osallistuneiden Aalto-yliopiston, ITS-Finlandin, SCS Mobility Crew, OP:n ja HSL:n tiimeillä oli 24 tuntia aikaa tuoda uusia näkökulmia HSL:n strategiatyöhön
  • laatia suositus HSL:n uudeksi perustehtäväksi ja rooliksi liikkumisen ja liikenteen ekosysteemissä
  • ratkaista, mihin tulevaisuudessa pitäisi panostaa ja mihin ei
  • mitkä tulisivat olla HSL:n tavoitteet ja painopisteet.
  • ”Uutta strategiaamme on työstetty syksyn aikana yhdessä henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Halusimme Strackathonin avulla saada vielä saada tuoreita ja yllättäviä näkökulmia ulkopuolisilta tiimeiltä ennen kuin lopulliset päätökset tehdään joulukuussa”, kertoo HSL:n strategian uudistamistyöstä vastaava hallinto- ja strategiajohtaja Ilmari Mäkinen.
 • Dazzle yhteismuotoilee dialogipelin Haminan kaupungin kanssa. Yhteistyön ja pelin tavoitteena on kehittää Haminan kaupungin esimiesten henkilöstöjohtamisen osaamista käytännön läheisen ja innostavan dialogipelin avulla. Pelistä yhteismuotoillaan myös henkilöstölle oma versio, jossa uudistetaan koko organisaation työyhteisötaitoja – mukaansa tempaavalla ja vaikuttavalla tavalla. Lisätietoa antaa Dazzle Oy:n toimitusjohtaja Heli Vähätiitto.
 • Dazzle on valittu SFB – Satumaa Family Busineksen uudistumisen kumppaniksi! Lisätietoa antaa Dazzlen strateginen uudistaja Sirkka Auvinen.
 • Dazzle on valittu HSL:n strategiakumppaniksi! Strategiakumppanuuden tavoitteena on päivittää HSL:n nykyinen strategia vastaamaan muuttuvia asiakastarpeita ja toimintaympäristön muutoksia. Strategiatyö toteutetaan uuden ajan strategiatyön periaatteita ja menetelmiä hyödyntäen. Lisätietoa antaa Dazzle Oy:n toimitusjohtaja Heli Vähätiitto.
 • Dazzle on muuttanut! Uusi osoitteemme on 1.4.2017 alkaen: Hermannin rantatie 12 A 61 (6. krs). Uudet upeat toimitilamme ovat n. 7 minuutin kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta. Tervetuloa piipahtamaan kahvilla :).
 • ’Osto- ja myyntivallankumous’ -Täslinki pidettiin to 2.3.2017! Iso kiitos myös tähtivieraillemme Hannu Rusaselle (Senior Advisor) ja Milla Kortelaiselle (COO, Q-Factory), joiden viisaita kokemuksen sanoja johtamisesta ja uudistumisesta oli ilo ja kunnia kuulla. Tilaisuudessa jaettiin käytännön vinkkejä, työkaluja ja case-esimerkkejä siitä, miten uudistetaan työkulttuuria asiakaskeskeisemmäksi ja saadaan ”jokainen meistä on myyjä” -ajatuksen ja toimintamallin istutettua koko organisaatioon. Tilaisuudessa esiteltiin myös ’Crowd Sales – kilpailuetua ja kasvua myynnin joukkoistamisesta’ -toimintamallimme.
 • DigiTäslinki pidettiin torstaina 24.11.2016! Iso kiitos osallistujille sekä vierailevalle tähdellemme Comptelin toimitusjohtaja Juhani Hintikalle Comptelin uudistumistarinan jakamisesta.
 • ’Uudistuminen uusin tavoin’ -Täslinki pidettiin tiistaina 20.9.2016. Mahtava kiitos kaikille osallistujille ja varsinkin asiakaskumppani-tähtipuhujillemme, eli Valmetin Head of Talent Management Hanna Heikkilälle ja Mediatalo ESAn henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Valoselle. Hanna ja Minna jakoivat uudistumisen asiakaskumppanitarinansa, joissa hyödynnettiin Dazzlen uudenlaisia, ketteriä ja vaikuttavia uudistumisen menetelmiä.
 • Dazzle mukana Turvallisuusalan ja työhyvinvoinnin messuilla Tampereella 13.-15.9.2016 (osasto A1013). Lisätietoja www.tyohyvinvointimessut.fi.
 • ’Tehosta nykyistä (execute) ja luo uutta (explore)’ -Täslinki 1.6.2016. Kiitos kaikille osallistujille ja puhujille!
 • Suomi nousuun! Dazzle yhteismuotoilee huimaa ’Suomen 100 kokeilua’ -hanketta yhdessä Suomi 100 -ohjelman ja Valtioneuvoston kanslian Kokeilevasuomi.fi:n kanssa. Hankkeen tavoitteena on luoda ja vahvistaa uudistumisosaamista ja kokeilukulttuuria ja siten tukea Suomen sekä suomalaisten yritysten ja yhteisöjen uudistumista, kasvua ja tulevaisuuden menestystä. Katso lisätietoa Nuolet ja tule mukaan kumppaniksi tai kokeilijaksi! #suomen100kokeilua #100kokeilua #uudistuminen #suomi100

2015

 • Dazzlen robotiikka-teemainen Nanojoulu-Täslinki pidettiin 16.12.2015. Huima kiitos vielä kerran kaikille osallistujille vilkkaista keskusteluista!
 • Dazzle toteutti yhdessä Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa robotiikka-aiheisen työpajan 10.12.2015. Työpajan tavoitteena oli luoda kansallinen näkemys robotiikan edistämisen tarpeista ja tavoitteista. Näkemystä käytetään valtioneuvoston robotiikkaa koskevan strategisen linjauksen pohjana edistämään ja luomaan uutta liiketoimintaa sekä suomalaista hyvinvointia. Näkemyksen luominen on osa hallitusohjelman ”Rakennetaan digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö” -kärkihanketta.
 • ’Strateginen uudistuminen käytännössä’ -Täslinki pidettiin ke 20.5.2015. Täslinkissä kuulimme, miten Sweco Finland toteutti strategisen ’One Sweco’ -uudistumisen. Tutustut myös ’Uudistumisen ja kasvun’ -kanvaasiin. Mahtava kiitos kaikille osallistujille ja erityiskiitos Swecon toimitusjohtaja Markku Varikselle, joka jakoi oppejaan ja oivalluksiaan Sweco Finlandin strategisesta uudistumisesta.

2014

 • Dazzle juhlisti 15 vuoden nuoruuttaan 14.11.2014! Päivä aloitettiin ’Onnistunut uudistuminen, kasvu ja win-win-win liiketoiminta’ Täslinkillä ja illalla jatkettiin rennolla kutsuvierastilaisuudella ja teemalla ’Party like a 15-year old!’.  Kiitos kaikille teille upeille ihmisille, jotka saavuitte paikalle Dazzlen 15-vuotisbileisiin – you rock! Kiitos myös mieltä lämmittävistä ja luovista 15v-syntymäpäivälahjoista – ne ovat esillä toimistomme paraatipaikalla muistuttamassa ystävyydestämme ja yhteisistä seikkailuistamme. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa 15 vuotta :).
 • ’Onnistunut uudistuminen, kasvu ja win-win-win liiketoiminta’ Täslinki pidettiin pe 14.11.2014.  Mahtava kiitos kaikille osallistujille! Tilaisuudessa uuden ajan rakennusyhtiön Firan kehitysjohtaja Otto Alhava kertoi yrityksensä kasvutarinan ja miten he uudistavat win-win-win toimintatavallaan rakennusalan vallitsevia tapoja ajatella ja toimia. Lisäksi YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen kertoi oman tarinansa ja oppinsa onnistuneesta uudistumisesta ja kasvusta sekä YTK:n tulevaisuuspolusta.Esittelimme myös, mitä konkreettista Dazzle on oppinut uudistumisesta, kasvusta ja win-win-win liiketoiminnasta 15 vuoden ajalta työskenneltyämme satojen yritysten ja organisaatioiden sekä tuhansien asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien kanssa. Tilaisuudessa kuultiin myös yhteenveto win-win-win toiminnalla menestystä saaneiden yritysten johdon haastatteluista.
 • ’Henkilöstölähtöinen tuloksellisuuden kehittäminen’ -Täslinki pidettiin 12.6.2014. Täslinkissä esiteltiin uusi, yhteiskehitetty toimintamalli, joka lisää mitatusti työelämän laatua sekä tuottavuutta. Toimintamalli luotiin yhdessä 5 kuntaorganisaation, yli 3000 työntekijän, Sitran ja Dazzlen kanssa 3-vuotisen LATU-hankkeen aikana. Toimintamallista löydät lisätietoa Sitran julkaisemasta oppaasta Lupa tehdä toisin sekä tietysti meiltä Dazzlesta 🙂
 • ’Terveys, turvallisuus, ympäristö ja laatu – vaikuttavaa koulutusta dialogialustoilla’ -esittelytilaisuus 25.4.2014. Tervetuloa tutustumaan uuteen ja ainutlaatuiseen dialogialusta -koulutusmenetelmään, joka tekee HSEQ teemoista henkilökohtaisia ja käytännöllisiä ja siten edistää aitoa muutosta käyttäytymisessä. Järjestämme 25.4.2014 maksuttoman esittelytilaisuuden Dazzlen toimitiloissa Helsingissä, Kampin Autotalossa, Salomonkatu 17 B, 12krs. klo 8:30-10:30. Ilmoittautuminen miira(piste)heinio(at)dazzle(piste)fi.
 • Hyvä työ – tuottava työyhteisö & työssä innostumisen -Täslinki Tampereella ke 9.4.2014 klo 16-18. Täslinkissä pohditaan kuinka kokonaisvaltianen työhyvinvointi varmistaa organisaation toimintakyvyn ja tuottavuuden sekä tutustutaan uuteen Hyvä työ – tuottava työyhteisö dialogialustaan.
 • LATU – Työelämän laadulla tuottavuutta -hanke (2011-2013) on päättynyt tuloksekkaasti. Ulkopuolisen arvioitsijan mukaan hankkeessa on onnistuttu yhteisluomaan henkilöstölähtöisen kehittämisen malli, työkalut, mittarit ja saamaan aikaan kulttuurin uudistuminen viidessä eri kuntaorganisaatiossa. Tuloksia ja tuotoksia tullaan jakamaan laajemmin vuoden 2014 aikana. Palveluntuottajana hankkeessa toimi Dazzle Oy yhdessä Rondo Training Oy:n kanssa.
 • Suomen Strategisen Johtamisen Seuran (www.ssjs.fi ) vuoden 2014 ensimmäinen hallituksen kokous pidettiin Dazzlessa 23.1.2014. Kokouksessa mukana 3 uutta hallituksen jäsentä. Vuosi 2014 on SSJS:n 25. juhlavuosi.
 • SSJS:n uusi Round Table (RT) ’Uudet menetelmät strategian toiminnallistamisessa’ käynnistyi 23.1.2014 Dazzlessa. RT:n vetäjänä toimii Dazzlen toimitusjohtaja Heli Vähätiitto.
 • Dazzle toimi isäntänä Future Specialists Helsinki (FSH) ja Helsinki Service Design Drinks (HSDD) verkostojen ensimmäisessä kohtaamisessa Dazzlessa 14.1.2014. Tilaisuudessa tulevaisuus- ja palvelumuotoiluosaajat jakoivat tietoa, kokemuksia, oppeja ja menetelmiä toisilleen.
 • Business with impact – Co-creation Journey to India 2014. Exploring new business opportunities and piloting affordable solutions to one of the largest rural supply chains in India! More information www.tekes.fi

2013

 • 20. Täslinki ”Uudet Toimintamallit – Aidosti Arkeen” pidettiin 28.11.2013 – mahtava kiitos kaikille osallistujille! Kts. lisätietoa tilaisuudessa esitellystä Specifique menetelmästä
 • ”Innostu Innovaatioista” -Täslinki pidettiin 7.11.2013 Tampereella – mahtava kiitos kaikille osallistujille!
 • Dazzle mukana Henryn Uudista ja Uudistu messuilla 25.9. – 26.9.2013 Finlandia-talossa – tule tutustumaan uudistumispalveluihimme sekä Specifique menetelmään osastolle 22 (messujen pääsisäänkäynnin vieressä).
 • Dazzle esittelee uudistumispalvelujaan ja NASTAKunta -konseptia Kuntamarkkinoilla 11. – 12.9.2013 – tule tutustumaan osastollemme S.39 3.krs, Kuntatalo, Alppikatu 1, Helsinki!
 • Liikekumppanuuden rakentamista Sambiaan – Dazzle Oy:n Aki Koivistoinen mukana Team Finlandin Sambian matkalla fasilitoimassa 16.-22.5.2013 – kts lisätietoa
 • Hyvä työ – tuottava työyhteisö”-Täslinki pidettiin Tampereella 16.4.2013 – mahtava kiitos kaikille osallistujille!

2012

 • 19. Täslinki ”Specifique – ainutlaatuista vaikuttavuutta” pidettiin 14.11.2012 – kts lisätietoa Specifique menetelmästä
 • 18. Täslinki ”Tuottava tunneäly” 28.9.2012 klo 08:30 – tilaisuus on täynnä, kysy peruutuspaikkoja kaisa(piste)tenhola(ät)dazzle(piste)fi
 • 17. Täslinki ”Yrityksesi ja organisaatiosi strategia(r)evoluutio” pidettiin 11.6.2012 – tämä oli (r)evoluutio täslinkisarjan osa II – mahtava kiitos jälleen kerran kaikille osallistuneille!
 • Dazzle mukana järjestämässä BSAG Base Camp tapahtumaa 14.5.2012, jossa käännetään Itämeren haasteet mahdollisuuksiksi
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö mukana kannustamassa osallistujia Itämerityöhön. Dazzle toteuttaa mm. iltapäivän ValueNovation -ideapajan – lue lisää.
 • 16. Täslinki ”Yrityksesi ja organisaatiosi (r)evoluutio – osa I, uusi ajattelu” pidettiin 3.4.2012 – mahtava kiitos kaikille osallistuneille!

2011

 • 15. Täslinki ”win-win-win design – jatkuvan uudistumisen muotoilu” pidettiin 2.12.2011.
 • 14. ”Engagement – työssä innostuminen” -AamuTäslinki pidettiin 13.9.2011 Helsingissä ja 6.10.2011 Oulussa
 • 13. Täslinki ”Kompleksisuuden johtaminen” pidettiin 29.3.2011

2010

 • 12. AamuTäslinki ”Myötätunnosta kestävää menestystä” pidettiin 13.9.2010
 • BSAG BaseCamp 2010 -kutsuvierastilaisuus Puolustusvoimain pääesikunnassa. Dazzle Oy ja Kestävä Oy järjestivät yhteistyössä BSAG:n kanssa ainutlaatuisen BaseCamp 2010 kutsuvierastilaisuuden 30.9.2010 jossa yritykset ideoivat liiketoimintamahdollisuuksia ja Itämeren tervehdyttämistä – tilaisuuden avasi Presidentti Tarja Halonen. Kts. lisätietoja.
 • 11. AamuTäslinki ”Virtuaalisuus yritysten ja yhteisöjen menestystekijänä” pidettiin 20.5.2010.
 • ”Bisnestä sosiaalisessa mediassa” Verso tapahtuma 6.5.2010. Katso esitysmateriaali slideshare.netistä täällä.
 • Dazzle mukana OMA YRITYS 10 – tapahtumassa 23.3.2010Katso esitysmateriaali slideshare.netistä täällä.
 • Dazzlen 10. AamuTäslinki ”Kadonneen luottamuksen metsästys” pidettiin 5.2.2010Luottamusaihe oli erittäin ajankohtainen, tunnelma innostunut, ja osallistujien heittäytyminen harjoituksiin sekä kokemuksien jakaminen keskusteluissa erittäin aktiivista – kiitos siitä kaikille. Tässä hieman reflektointia:
  • Löytöretkeilyä! Heti aamusta otimme vauhtia ”Luottamus” -aiheeseen kokemuksellisuuden kautta erilaisilla ”rasteilla”:
   • 1. Maailman murros – ensimmäisellä rastilla pohdittiin luottamuksen roolia maailman murroksen näkökulmasta. Missä roolissa luottamus ja sen rakentaminen on nopeasti muuttuvassa maailmassa ja tulevaisuuden menestyksessä? Rastin teema kirvoitti laaja-alaisen ja jopa filosofisen keskustelun luottamuksesta – eräs ryhmä oivalsi, että luottamus on aina läsnä kaikissa interaktioissa ihmisten välillä ja jatkopohdinta vei miettimään luottamusta (tai luottavaisuutta) itseensä, organisaatioihin, luontoon, eläimiin, koneisiin ja muuhun fyysiseen maailmaan.
   • 2. win-win-win – toisella rastilla win-win-win -pelissä havainnoitiin simulaation avulla, mistä asioista luottamus saattaa rakentua tai jäädä saavuttamatta. Pikaisen roolipelin avulla saatiin monia hienoja oivalluksia, kuten esimerkiksi kuinka paljon (tai vähän) tietoa voimme tarvitakaan luottaaksemme toisiimme.
   • 3. Dazzle ja palvelumme – kolmannella rastilla pohdittiin mm. askartelun avulla, mitä kukin henkilökohtaisesti tarvitsee, jotta voi luottaa, sekä mitä elementtejä Dazzlenkin palveluilla ja tuotteilla tulisi olla vielä enemmän herättääkseen luottamusta .
   • 4. Luottamustarina – neljännellä rastilla kuultiin Sitran tuottama luottamustarina Pia Erkinheimo-Mennanderin johdolla (iso kiitos Pia 🙂
  • Luottamuksen rakentumiseen työyhteisöissä ja luottamuksen muodostumiseen erityisesti esimiehen ja työntekijän välillä meidät johdatti FT Nina Laine, ”Luja Luottamus” -kirjan kirjoittaja Taurus Mentorista. Ninan esityksen ja Dazzlen ”draamoittajien” kirvoittamissa ryhmäkeskusteluissa todettiin, että luottamus on erittäin tärkeä ja tarpeellinen osa uudenlaisen yhteistyön, innovatiivisuuden ja uudenlaisten mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Näitä tämän ajan murros tarvitsee, jotta Suomi ja suomalaiset yritykset ja organisaatiot voivat luoda tulevaisuuden kestävää menestystään. Onneksi luottamusta voidaan rakentaa ja vahvistaa monilla tavoin, esimerkiksi avoimeen dialogiin heittäytymisen, erilaisuuden ymmärtämisen ja reilun pelin sääntöjen kautta.
  • Lisäksi taidesatelliittimme Krista Petäjäjärvi esitti luottamusaiheisen perfomanssinsa
  • Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille – nähdään 20.5.2010 🙂

2009

 • Winference – löytöretki tulevaisuuteen pidettiin 4.- 5.11.2009. Lataa ”Suomen sekä suomalaisten yritysten ja organisaatioiden tulevaisuuden menestystekijät” -haastattelututkimus tästä. Lisää materiaaleja, tunnelmia ja yhteenvetoa seikkailusta löydät täältä
 • Grasping The Future 09 – Dazzle on mukana energisoimassa ja vauhdittamassa keskusteluja Grasping The Future 09 (GTF09) -tapahtumassa Wanhassa Satamassa 20.10.2009. Tapahtuman teemana on Oppiminen, Luovuus ja Yhteisö. Tule sinäkin mukaan 🙂
 • 9. AamuTäslinki ”Suomalaisten organisaatioiden tulevaisuuden menestystekijät, osa IX – ”Itsensä johtaminen murrosajassa” pidettiin Tapiolan T-hetkessä 27.8.2009. Täslinkissä pohdittiin nopeasti muuttuvaa maailmaa, eri ilmiöiden ja muutostekijöiden vaikutusta työelämään, arkeen, ihmiseen itseensä sekä millaisia haasteita muutos tuo itsensä johtamiselle – millaisia työkaluja ja keinoja tarvitaan ”uudessa maailmassa”
  • Tilaisuuden aluksi ja aamupalan yhteydessä Tapiolan Maija Antila esitteli mm. Tapiolan T-hetki konseptin ja hyvinvointi palveluita.
  • Seuraavaksi Dazzlen toimitusjohtaja Heli Vähätiitto johdatti osallistujat päivän teemaan puhumalla mm. läsnäolon tarpeesta.
  • Dazzlen yhteistyökumppani Matti Salo, Advertor Oy:stä esitteli MindSight Leadership konseptia, jossa puhutaan mm. ajattelun laadusta ja tietoisuustaidoista.
  • Tilaisuuden suosio osoitti, että uudenlaisille itsensäjohtamisen periaatteille ja työkaluille on selkeää tarvetta
 • 8. AamuTäslinki 5.6.2009 yhteenveto: ”Suomalaisten organisaatioiden tulevaisuuden menestystekijät, osa VIII – Tulevaisuuden menestyksekäs johtoryhmätyöskentely”. 
  • Dazzlen 8. Täslinki pidettiin aasialaisissa tunnelmissa ravintola Thaigerissa Ruoholahdessa 5.6.2009. Tilaisuuden tavoitteena oli pohtia:
   • miten maailman murros haastaa johtoryhmätyöskentelyn?
   • minkälaisia uusia työkaluja ja käytäntöjä tulevaisuuden menestyksekäs johtoryhmä käyttää
   • minkälaisella johtoryhmätyöskentelyllä viedään yritys/organisaatio kestävään menestykseen?
  • Tilaisuuden runsaat 40 osallistujaa aloittivat aamunsa maukkaalla thaimaalaisella aamiaistarjoilulla ja keskustelemalla vapaamuotoisesti maailman murroksesta, tulevaisuudesta ja johtoryhmätyöskentelystä.
  • Varsinaisen tilaisuuden avasi Dazzlen toimitusjohtaja Heli Vähätiitto kertomalla hieman Dazzlesta, win-win-win ajattelustamme ja Täslinki perinteestä.
  • Seuraavaksi Dazzlen luovuus- ja tulevaisuusjohtaja Vesa Auvinen ja sekä bisnes r-evoluutiojohtaja Aki Koivistoinen kävivät dialogia maailman murroksesta ja sen luomista haasteista ja mahdollisuuksista yrityksille ja organisaatioille,
  • Tämän jälkeen dialogin herättämät ajatukset ja oivallukset purettiin pöytäryhmissä
  • Sitten vuorostaan ”Fast Strategy” -kirjastaan tunnettu, Sitran yliasiamies Mikko Kosonen vieraili tilaisuudessa videohaastattelun välityksellä. Mikko kertoi muun muassa, että heidän tutkimuksissaan menestyneimpien organisaatioiden johtoryhmät viettivät yhteisen ajan 100 -prosenttisesti tulevaisuuteen suuntaavien aiheiden parissa – perinteinen raportointi ja taustapeiliin katsominen hoidettiin muilla foorumeilla. Lisäksi Mikko puhui johtoryhmän yhteistyön laadusta, dialogin tarpeesta debatin sijaan, strategisesta ketteryydestä ja resurssien joustavuudesta
  • Johdannon jälkeen osallistujat saivat pienen ”maistiaisen” kahdesta Dazzlen johtoryhmän työvälineestä 1. SET ja 2. Fast Strategy -työkalu:
   • 1. SET – Shadow Executive Team eli varjojohtoryhmä -kokouksessa pöytäryhmä kerrallaan pohti tulevaisuuden toimintaympäristöä ja menestystekijöitä toimien kuvitteellisena Helsingin Sanomien varjojohtoryhmänä. SET -konsepti on Dazzlen ja Helsingin kauppakorkeakoulun professori Liisa Välikankaan yhdessä ideoima palvelu, jossa HSE:n opiskelijat toimivat jonkun yrityksen varjojohtoryhmänä – toteutetussa pilotissa keväällä 2009 opiskelijat toimivat Dazzlen Shadow Executive Teamina.
   • 2. Fast Strategy työkaluryhmässä kartoitettiin suomalaisten organisaatioiden menestykseen vaikuttavia hiljaisia signaaleja, ilmiöitä ja trendejä. Työkalun tarkoitus on tuoda jokaiseen johtoryhmäkokoukseen tulevaisuusnäkökulmaa ja ”Sense Making” ajattelua.
  • Näiden osallistavien menetelmien jälkeen pohdittiin johtoryhmätyöskentelyn menestyskäytäntöjä ”Fish Bowl” (akvaario) –tekniikalla, jossa sisäringissä istuva tiimi puhuu havaintojaan ymmärrettäväksi (sense making) ulkoringin peilatessa ja kommentoidessa. Tämän jälkeen ulkorinki siirtyy sisäringiksi keskustelemaan ja sisärinki siirtyy ulkoringiksi havannoimaan.
  • Dazzlen ”testilaboratoriona” kehittämistä uusista johtoryhmäkäytännöistä, SET, Fast Strategy -työkalusta, virtuaalinen jorysta, open space käytöstä, erilaisista fasilitointimenetelmistä, supertuottavuus -peilauksen käytöstä jne saat lisätietoa ottamalla yhteyttä Heli Vähätiittoon.
  • Tilaisuuden päätteeksi oli hetki aikaa verkostoitua ja jakaa kokemuksia muitten osallistujien ja dazzlelaisten kanssa
  • Mahtava kiitos kaikille mukana olleille – tilaisuudessa oli sopivan ”poikkitieteellinen” joukko, joka sai aikaan hyvää pöhinää ja energiaa!
 • 7. AamuTäslinkin 24.3.2009 yhteenveto: ”Suomalaisten organisaatioiden tulevaisuuden menestystekijät, osa VII – Murrosajan arvot”
  • Dazzlen 7. Täslinki pidettiin luovuutta herättävissä Design Factoryn tiloissa Espoon Otaniemessä, 24.3.2009. Tilaisuuden tavoitteena oli tarkastella maailman murrosta ja arvojen muutosta sekä niiden merkitysta mm. organisaatioiden menestyksessä. Dazzle järjesti tilaisuuden yhteistyökumppaninsa A3 Interactionin kanssa.
  • Tilaisuuden n. 40 osallistujaa olivat edellisellä viikolla päässeet peilaamaan omaa arvomaailmansa käynnissä olevaan globaaliin arvokehitykseen vastaamalla A3 Interactionin arvomittaukseen. Oman henkilökohtaisen palautteen lisäksi Täslinkissä oli kooste osallistujaryhmän arvomittauksen tuloksista verrattuna mm. Suomen koko väestöön nähden. Viitekehyksenä oli Schwartzin arvoteoriaa ja arvokarttaa.
  • Tilaisuus alkoi aamiaisen merkeissä, jota sotkemaan tulikin taas edellisistä Täslingeistä tutut Jartsa & Lartsa. Kävikin ilmi, että Lartsan juontamaan ”radio-ohjelmaan” haluttiin haastatella osallistujia, mutta tyypillisesti tilaisuuden aihe oli kaksikolta ymmärretty hieman väärin 🙂
  • Dazzlen toimitusjohtaja Heli Vähätiitto lausui tervetulosanat ja kertoi mm. Täslinkiperinteestä
  • Seuraavaksi osallistujien ajatukset haastettiin interaktiivisen dialogin avulla, jossa A3 Interaction arvotutkija, VTT Martti Puohiniemi, sekä Dazzlen luovuus- ja tulevaisuusjohtaja Vesa Auvinen heittelivät ajatuksia ja syötteitä muutoksesta, matkasta, murroksestaja minne olemme matkalla. Dialogissa vilisivät niin arvot, maailman murros, megatrendit, sosiaalinen media, aivotutkimus kuin Madonna, Mick Jagger ja renesanssi 🙂
  • Jokaisen, n. 10 minuutin tiiviin dialogiosion jälkeen osallistujat pääsivät 5-6 hengen pöytäryhmissä keskustelemaan kuulemastaan. Keskustelun kulku kiteytettiin Dazzlen pöytäfasilitaattorin toimesta suoraan pöytään (no olihan siinä paperinen pöytäliina :))
  • Kunkin kierroksen lopuksi joka pöydältä jaettiin lyhyt kiteytys koko osallistujaporukan kuultavaksi. Tämän muokatun Learning Cafe -menetelmän avulla saatiin hyödynnetyksi koko osallistujajoukon parhaat ajatukset ja ideat.
  • Seuraavaksi osallistujat haastettiin pohtimaan konkreettista tekemistä teemalla ”Mitä uutta tekemistä tämä aiheuttaa?” post-it lapuille
  • Tilaisuuden lopuksi Martti Puohiniemi sijoitti osallistujien ideoimat konkreettiset tekemiset Schwartzin arvokartalle.
  • Pääsimme vielä lopuksi ”kurkistamaan takahuoneeseen”, jossa haastattelukeikan tehneet Jartsa&Lartsa koettivat omalla tavallaan peilata kuulemaansa keskustelua arvoista, ja pääsivätkin lopputulemasta yhteisymmärrykseen – ainakin jotenkuten 🙂
  • Tilaisuuden päätteeksi oli varattu kunnolla aikaa vapaalle verkostoitumiselle ja keskustelulle, johon osallistuttiinkin vilkaasti.
  • Mahtava kiitos innokkaille osallistujille, toivottavasti nähdään kevään seuraavassa Täslingissä, jossa aiheena on ”Tulevaisuuden johtoryhmä”

2008

 • 6. Täslingin 1.12.2008 yhteenveto: ”Suomalaisten organisaatioiden tulevaisuuden menestystekijät, osa VI – Kaaoksen ja järjestyksen paradoksi – jatkuva luovuus organisaation toimintamallina”
  • Dazzlen 6. Täslinki, joka samalla oli PikkujouluTäslinkimme, pidettiin Helsingissä, Kaapelitehtaan Valssaamossa 1.12.2008. Tilaisuuden tavoitteena oli hahmotella kaaoksen, järjestyksen, luovuuden ja innovoinnin merkitysta organisaatioiden menestyksessä
  • Ensimmäiseksi tilaisuuden osallistujat (n. 50 henkilöä) kirjoittivat oman henkilökohtaisen kysymyksensä Täslinkin aiheeseen liittyen, teippasivat sen rintamukseensa ja sitten kahvin kera yrittivät saada vastauksia kysymykseensä muilta osallistujilta. Kysymyksiä olivat mm.
   • Kaaoksen rooli tulevaisuuden menestyksessä?
   • Onko kaaos nopeutta? Harmoniaa? Hurmosta? Joustavuutta?
   • Voiko kaaosta ohjata?
   • Miten hallitsen mieleni kaaoksen keskellä?
  • Seuraavaksi professori Pirjo Ståhle Turun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta puhui aiheesta Kaaoksen ja järjestyksen paradoksi – jatkuva luovuus organisaation toimintamallina. Pirjo puhui symbolien ja vallan maaperästä, innovaattoreista, portinvartijoista ja markkinoista sekä radikaaleista ja asteittaisista innovaatioista. Innovaatio on aina systeemin tulos ja on koko organisaation sekä viime kädessä koko kansakunnan haaste. Lisäksi hän puhui luovuuden paradokseista kuten varmuus – epävarmuus, kilpailu – yhteistyö, rakentaminen – tuhoaminen sekä nopeus – hitaus; kaikkia näitä tarvitaan sopivassa tasapainossa.
  • Tämän jälkeen vuorossa oli kaaosseikkailu, johon Dazzlen luovuus- ja tulevaisuusjohtaja Vesa Auvinen johdatteli muutaman saatesanan kera. Osallistujia pyydettiin fyysisesti siirtymään Valssaamon toiseen osaan, joka oli erotettu särmeillä. Tilan ominaisuuksia olivat ”mitä tahansa voi tapahtua” ja ”ole avoin nykyhetken valtaville mahdollisuuksille”
  • Kaaosseikkailussa ei ohjeistettu mitään – tarkoituksena oli katsoa, syntyykö jonkinlaista itseorganisoitumista. Tilassa oli raheja, fläppejä sekä askartelutarvikkeita – kaikki mitä tapahtuisi olisi ei-ohjattua ja täysin vapaata.
  • Alun hämmingin jälkeen osa porukasta alkoi askartelemaan ja siitä syntyikin mahtavia juttuja. Osa ihmisistä ryhtyi kirjoittelemaan ja piirtämään fläpeille, osa keskusteli intensiivisesti ja muutamat tarkkailivat tilannetta sivusta.
  • Mielenkiintoista oli, että kaikki ihmiset kerääntyivät itseorganisoituvasti tilan samalle seinustalle eikä kukaan istunut tilan keskellä olleille raheille.
  • Välillä meno yltyi railakkaaksi letkajenkaksi ja Tiernapojat esitykseksi 🙂
  • Seikkailussa syntyi mm. yhteisöllinen ”runo” kun osallistujat kirjoittivat yhden sanan joka tulee mieleen, eli: ” Jännää rajaton äiti Pekka täh? tie voima nytkö? soahc polku suo kieli suu tahto turvallisuus puhtaus rakkaus jurpo fiksu ihminen juhla vapaus hola!
  • Lopuksi oli vuorossa yhteenveto ja reflektointi, jossa osallistujat jakoivat kokemuksiaan ja oivalluksiaan koko tilaisuuden tapahtumista ja mietittiin kuinka näitä oivalluksia voi linkittää organisaation menestystymiseen.
  • Ja sitten olikin jo aika siirtyä glögittelyn ja piparittelun pariin mielenkiintoisten ihmisten seurassa.
  • Mahtava kiitos kaikille osallistujille ja ensi vuonna on taas luvassa Täslinkejä mielenkiintoisista aiheista.
 • Dazzle avasi toimiston Ouluun 8.10.2008. Haluamme toimia tulevaisuuden menestyskumppaneina yrityksille ja organisaatioille koko Suomessa, ja siksi avasimme toimiston myös Ouluun. Toimistosta vastaa ratkaisujohtajamme Satu Tyybäkinoja – ota rohkeasti yhteyttä
 • Dazzle oli kumppanina Grasping the Future 08 tapahtumassa 1.-3.10.2008, Wanha Satama (katso koostevideo n. 5 min). Dazzle oli mukana Grasping the Future 08 – GTF08 – tapahtumassa, jossa pohdittiin oppimisen ja innovaatioiden tulevaisuutta. GTF08 tapahtumaan osallistui n. 500 henkilöä koulusektorilta, muulta julkiselta sektorilta ja yritysmaailmasta. Dazzle toimi tilaisuuden kumppanina sekä fasilitoi tilaisuuden päälinjan sekä Leaderhip trackin. Lisäksi toteutimme tilaisuudessa Future Snapshot tapahtuman, jossa osallistujat astuivat suoraan vuoteen 2017, ja pohtivat osallistavin menetelmin ja eri tavoin millainen nykyisyys, siis vuosi 2017, on. Future Snapshotin menetelmiä olivat Chaos, Learning in Organizations, The Veil of Ignorance, The Wall jne. Future Snapshotin tuotoksia löydät GTF08:n yhteisölliseltä alustalta. Dazzlella oli myös Flash puheenvuoro: win-win-win Leadership ,Vesa Auvinen, Dazzle Oy, Director, Creativity and Future.
 • 5. AamuTäslinki (2.9.2008) yhteenveto ”Suomalaisten yritysten tulevaisuuden menestystekijät, osa V – Mahdollisuuksien avartaminen Out of the Box Thinking x.1 avulla”
  • Dazzlen 5. AamuTäslinki pidettiin Helsingissä Linnanmäellä 2.9.2008. Tilaisuuden tavoitteena oli tehdä näkyväksi omien ”boksiemme” rajoja, sekä kokeilla työkaluja, joilla voidaan astua ”ulos boxista” ja saada uudet linssit maailman murroksen tuomien mahdollisuuksien havannointiin.
  • Tilaisuuteen osallistui 30 upeaa ihmistä hyvin erilaisista organisaatioista ja elämän alueilta.
  • Aluksi nautittiin aamukahvit Linnanmäen Kahvikupeissa istuen ja haettiin uutta näkökulmaa vauhdilla pyörien.
  • Sisätiloihin siirryttyämme strong>Dazzlen toimitusjohtaja Heli Vähätiitto toivotti kaikki tervetulleeksi ajattelemaan laatikosta ulos.
  • Seuraavaksi Luovuus- ja tulevaisuusjohtaja Vesa Auvinen testasi yleisön huomiokykyä ja esitteli Igor Ansoffin havainnointi-, mentaali- ja valtafiltteri mallin ja kuinka erilaiset filtterit estävät meitä huomaamasta ja hyödyntämästä signaaleja, trendejä ja mahdollisuuksia. Lisäksi hän kertoi Dazzlen heräämisestä maailman murrokseen ja sitä kautta syntyneestä win-win-win ajattelusta.
  • Vesa Auvisen johdannon keskeytti Täslinkien vakiovieraiden, Jartsan ja Lartsan kootut kommellukset, ja pohdinnat mitä se ulos laatikosta tuleminen nyt olikaan.
  • Tämän jälkeen kuulimme pääpuhujan, FT Kaisa Kautto-Koivulan herättävän esityksen maailman murroksesta ja sen mukanaan tuomista haasteista ja mahdollisuuksista. Kaisa esitti tärkeän kysymyksen: Onko meillä linssit nähdä maailman murros?
  • Osallistujat pääsivät seuraavaksi tutkimaan omia ”boksejaan” osallistavan Out of the Box -harjoituksen kautta, jossa singahdettiin pois omista laatikoistamme, ja päästiin ideoimaan tulevaisuuden unelmayhteiskuntaa. Harjoitteen pääidea oli havannoida, missä kunkin omat boxin rajat (tunteet, arvot, kulttuuri, poliittiset näkemykset, koulutus jne) tulevat vastaan osallistujien heitellessä hurjiakin ideoita.
  • Päivän pääviestinä oli: iso aikakausimurros on käynnissä, ja erilaiset Out Of The Box X –menetelmät ovat tarpeellisia ja hyviä työkaluja tuomaan esiin murroksen mahdollisuudet liiketoiminnassa !
 • win-win-win bisnesekosysteemin alkuräjähdys oli 15.8. Uunisaaressa. Lue lisää https://winwinwin.thruhere.net ja osallistu bisnesekosysteemiin https://winwinwin.thruhere.net/node/19
 • 4. AamuTäslingin (29.4.2008) yhteenveto: ”Suomalaisten yritysten tulevaisuuden menestystekijät, osa IV – Vastuullisuus on loistavaa bisnestä”
  • Dazzlen 4. AamuTäslinki pidettiin Helsingissä, Scandic Simonkenttä -hotellin Mansku –kabinetissa 29.4.2008. Tilaisuuden tavoitteena oli vaihtaa ajatuksia vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuuksista ja innovoida uusia vastuullisia liiketoimintaideoita Dazzlen innostavien ja energisoivien menetelmien avulla.
  • Tilaisuuden osallistuneet n. 40 henkilöä tutustuivat aluksi toisiinsa aamukahvin ja vastuullisen ajatuksen välityksellä: ”Mikä on viimeisin vastuullinen tekoni? Mikä on jännin vastuullinen teko, josta olen kuullut?”
  • Alustuksena Dazzlen luovuus- ja tulevaisuusjohtaja Vesa Auvinen esitteli maailman murrosta megatrendien, paradoksien ja ilmiöiden kautta sekä kertoi miten Dazzle on päätynyt win-win-win malliin, miksi win-win-win organisaatiot ovat tulevaisuuden menestyjiä sekä esitteli lyhyesti win-win-win future(tm) menestysohjelman.
  • Seuraavana Finnish Business & Societyn eli FIBS:n toiminnanjohtaja Susanna Monni kertoi verkoston toiminnasta ja esitteli esimerkkejä menestyksekkäistä tavoista tehdä vastuullisuudesta erinomaista liiketoimintaa.
  • ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen kertoi värikkääseen tyyliinsä oman yrityksensä vastuullisesta tavasta toimia polttoainebisneksessä, joka avaa heille valtavat liiketoimintamahdollisuudet. Biojätteestä etanolin valmistaminen on jo nykypäivää, ja lähitulevaisuudessa myös valmistus ihmisen sekajätteestä on mahdollista. Myös tuulivoiman talteen kerääminen on Suomessa vielä alullaan, mutta on jo nyt myös kohdannut yllättäviäkin haasteita.
  • Toimitusjohtaja Heli Vähätiitto esitteli Dazzlen kokonaisvaltaisten vastuullisuuspalveluiden tuotteita kuten win-win-win innovaatioprosessi, Vastuullisuuspaja, Vastuullisuus Käytännön Toimenpiteiksi 1-2-3 ja Vastuullisuus Markkinoinnin Ja Myynnin Osaamiseksi.
  • Lyhyen tauon jälkeen virittäydyimme aamun varsinaiseen innovaatioworkshop -harjoitukseen, joka on osa win-win-win innovaatioprosessia, valmentajamme Miira Heiniön vetämänä. Pienen virityskävelyn aluksi puimme päälle ”vastuullisuushaalarin”, jonka avulla tuntemus vastuuullisuudesta siirtyi luihin ja ytimiin. Mielikuvaharjoitteella kevensimme vastuullisuuden iloiseksi, keveäksi mahdollisuudeksi, ja lopuksi kuvittelimme aikasiirtymän lähitulevaisuuteen, jossa vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuudet ovat toteutuneet.
  • win-win-win innovaatioprosessin workshop-harjoituksessa osallistujat jaettiin 4:än ryhmään. Fasilitaattorien avustuksella ryhmät innovoivat nopealla tahdilla vastuullisia liiketoimintamalleja, palveluja ja tuotteita. Ideoiden pikaisen arvioinnin jälkeen kukin ryhmä keskittyi yhteen pääideaan, josta muokattiin käyttökelpoinen vastuullinen liiketoimintaidea. Nopealla tahdilla tuotettiin yli 200 ideaa.
  • Lopuksi ryhmät jakoivat oman työstönsä ”timantin” muille valmiina tuotteena tai liiketoimintamallina, saaden muilta ryhmiltä kunnon arvostavat aplodit. Lopputuloksena saimme tukun täysin uniikkeja ja käyttökelpoisia ideoita, jotka myös jätettiin osallistujien vapaaseen käyttöön. Eli kuka tahansa saa lähteä viemään ideaa eteenpäin liiketoiminnaksi.
  • Tilaisuuden koko ilmapiiri oli palautteen mukaan erittäin innostunut, idearikas ja voimaannuttava. Kiitos kaikille osallistujille. Aamutäslingit jatkuvat taas syksyllä.
 • 3. AamuTäslingin (18.3.2008) yhteenveto: ”Suomalaisten yritysten tulevaisuuden menestystekijät, osa III – Tulevaisuusosaaminen”
  • Dazzlen 3. AamuTäslinki pidettiin Helsingissä, Lasipalatsin Palmusalissa 18.3.2008. Tavoitteena oli pohtia tulevaisuutta, tehdä näkyväksi maailman murrosta sekä tämän hetken megatrendejä ja ilmiöitä. Viestinä oli, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja että nykyiset toimintatavat eivät takaa organisaatioille tulevaisuuden kestävää menestystä
  • Tilaisuuden osallistujat (n. 40 henkilöä) siirtyivät vuoteen 2017 Palmusalin ovesta sisään astuessaan . He esittäytyivät toisilleen aamupalan yhteydessä kuin olisivat vuodessa 2017, mitä he silloin tekevät, kuinka päivä alkoi , mitkä ovat päivän lööpit (onko enää sanomalehtiä?) ja miltä muuten elämänmeno näyttää.
  • Toimitusjohtaja Heli Vähätiitto esitteli Suomea ja Dazzlea vuonna 2017 kiitospuheenmuodossa.
  • Hetkeksi piipahdettiin vuoteen 1977 dazzlelaisten Laura Elon (Lartsa) ja Jari Ukkosen (Jartsa) improvisoiman hauskan näytelmätuokion parissa, jossa kohtasivat disko ja punk, sekä luotailtiin tulevaisuuden näkymiä Betamaxille ja sähkökirjoituskoneelle.
  • Seuraavaksi siirryttiin vuoteen 2008 ja Dazzlen luovuus- ja kehitysjohtaja Vesa Auvinen esitteli maailman murrosta sekä miten Dazzle on päätynyt win-win-win malliin. Muutamia pääkohtia:
  • Maailmassa on meneillään useita megatrendejä ja ilmiöitä, joilla erittäin monimuotoinen vaikutussuhde toisiinsa. Mistä tämä kaikki kertoo? Mielestämme olemme suuressa aikakausimurroksessa. Edellinen vastaava ehkä löytyy n. 400-500 vuotta sitten kun siirryttiin maataloustaloudesta renesanssin ja valistuksen kautta teolliseen aikaan. Silloin muuttui koko talouden perusta sekä ihmisten maailmankuva (maakeskeisyydestä aurinkokeskeisyyteen).
  • Miten voi tässä aikakausimurroksessa menestyä? Mitä se tarkoittaa yrityksille ja organisaatioille?
  • Voiko tulevaisuuteen vaikuttaa? Voiko tulevaisuuden luoda (ainakin osaltaan) sellaiseksi kuin haluaa?
  • Tältä pohjalta on syntynyt dazzlen win-win-win ajattelu, jossa ihmisen, organisaation, yhteiskunnan ja ympäristön positiivinen vuorovaikutus luo kestävän menestyksen kaikille osapuolille. Tulevaisuuden menestyjiä ovat win-win-win organisaatiot, jotka toimivat älykkäästi, innovatiivisesti ja verkostoituneesti osana suurempaa kokonaisuutta ja keräävät parhaat osaajat, kumppanit, asiakkaat ja sijoittajat, tehden erinomaista taloudellista tulosta. win-win-win organisaatiot luovat tulevaisuutta.
  • win-win-win organisaatioksi voi kasvaa esimerkiksi dazzlen win-win-win future™ -menestysohjelman avulla
  • Pääpuhujamme ja yhteistyökumppanimme professori Pirjo Ståhle oli valitettavasti sairastunut, mutta hänen puheensa ”Yritykset haastetaan radikaaliin uudistumiseen” liittyvä artikkeli löytyy täältä.
  • Seuraavaksi luodattiin tulevaisuutta TulevaisuusKareilu eli FutureRipple -harjoituksen avulla valmentajamme Miira Heiniön johdolla. Harjoituksessa muodostettiin 6 ryhmää. Kukin ryhmä valitsi oman yhteisen identiteetin (esim (esim. maallemuuttaja, sairaala jne). Ryhmät fasilitaattorien avulla pohtivat, miltä tulevaisuus näyttää ryhmän identiteetin kokemuksin ja silmin. Ryhmät tekivät omaan tahtiin päätöksiä identiteettinsä ja kulloisenkin maailman (Suomen) tilanteen pohjalta, ja siirtyivät aina muutaman vuoden tulevaisuuteen. Lopuksi vedettiin harjoituksen anti yhteen, niin että kukin ryhmä kertoi identiteettinsä, askeleensa kohti tulevaisuutta, millaiselta tulevaisuus näytti ryhmän identiteetin silmin sekä oivalluksensa.
  • Valmennusjohtaja Sirkka Auvinen esitteli Dazzlen uusia tuotteita kuten Tulevaisuuspaja, See the Big Picture -seikkailu ja Thinking out of the box 2.0.
  • Tilaisuuden päätteeksi Lartsa ja Jartsa tapasivat toisensa vuonna 2017. Disko ja punk oli vielä muodissa, mutta Teppo (telepatiaposti) oli korvannut perinteisen langattoman viestinnän ja Nokiastakin oli tullut uusi ihmisten kehonosien valmistusyritys 🙂

2007

 • 2. Täslingin (18.12.2007) yhteenveto: ”Millaisella johtamisella ja johtamiskulttuurilla varmistetaan tulevaisuuden kestävä menestys?. ”
  • Dazzlen 2. Täslinki eli PikkujouluTäslinki pidettiin Ruoholahdessa 18.12. Tavoitteena oli valottaa näkökulmia win-win-win johtajuuteen, joka edesauttaa organisaatioiden tulevaisuuden kestävää menestystä.
  • Maailma on murroksessa ja nykyiset tavat toimia eivät takaa menestystä tulevaisuudessa. Ne organisaatiot, jotka kykenevät näkemään muutokset liiketoimintamahdollisuuksina, ovat tulevaisuuden menestyjiä. Mm. Pirjo Ståhle on sanonut, että ”tulevaisuuden menestyjiä ovat ne organisaatiot, jotka osaavat johtaa luovuutta”.
  • Taustaksi tilaisuuden käsiohjelmassa jaettiin muutama tällä hetkellä hyödyllinen johtamismalli, joita win-win-win johtaminen hyödyntää:
   • J.T. Bergqvistin lanseeraama Supertuottavuuden olosuhteet, joka mahdollistaa tuottavuuden kvanttihyppäykset
   • Itsensä johtaminen, jonka avulla me kaikki voimme tulla tietoisemmaksi siitä, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta ja otamme vastuun omasta toiminnastamme sekä toimintamme vaikutuksista ympäristöön
   • Systeemiälykäs johtaminen (Raimo P. Hämäläinen ja Esa Saarinen), joka auttaa meitä näkemään kokonaiskuvaa ja systeemien välistä vuorovaikutusta
   • Transformatiivinen johtaminen, joka auttaa verbalisoimaan ja visualisoimaan vision
   • Valmentava johtaminen, joka vahvistaa tavoitteellista voimintaa, voimaannuttaa ja vastuuttaa
  • Häikäisevänä avauspuhujana meillä oli IT-alan sijoittaja Mika Hällström
  • Tilaisuuden pääpaino oli simulaatiossa, jossa pyrittiin interaktiivisesti luomaan olosuhteet win-win-win johtamiselle ja supertuottavuudelle. Simulaatiossa vaikeuksissa oleva organisaatio kykenikin kääntämään haasteet vahvuuksikseen verkottumisen ja innovoinnin avulla.
 • 1. Aamutäslingin (25.10.2007) yhteenveto: Suomalaisten yritysten tulevaisuuden menestystekijät, osa I – Yhteisöllisyys – oli Täslingin aiheena 25.10.2007.
  • Maailma muuttuu ja yhteisöllisyydellä tulee olemaan merkittävä asema murroksessa. Yhteisöllisyys ei kuitenkaan voi olla ”päälle liimattu” toiminto, kuten havainnollistui hyvin molemmissa case-esimerkeissä.
  • Kaija Sellman-Manninen IBM:ltä toi esiin, kuinka yhteisöllisyyden rakentaminen tarvitsee organisaation ytimeen ulottuvia tukielementtejä (arvot, työkalut ja organisaation yhteinen kieli ja prosessit).
  • Teddy Grenman IRC-Galleriasta taas toi näkyväksi aitouden ja läpinäkyvyyden välttämättömyyden. Jotta yhteisöllisyydestä voi tulla menestystekijä, tarvitsee koko organisaation toiminnan olla aitoa, eettistä ja läpinäkyvyyden kestävää.
  • Tilaisuudessa koettiin myös yhteisöllisyyttä aikojen alusta 30 afrikkailaisen rummun kera 🙂
 • Dazzle Oy ja BCC Business Coaching Center aloittavat yhteistyön. Yhteistyön kautta vahvistamme coaching osaamistamme ja asiakkaamme saavat yhä helpommin ammattitaitoista, kokonaisvaltaista ja sertifioitua business coaching -palvelua.